18 Kasım 2008 Salı

WORD ARAÇLAR MENÜSÜ

Microsoft word araçlar menüsü uzman kişiler tarafından kullanılabilecek bir menüdür. Araçlar menüsünün alt menüleri şunlardır:

YAZIM VE DİLBİLGİSİ: Yazım ve dilbilgisi kurallarına uymayan kelimeleri altı kırmızı dalgalı alt çizgiler şeklinde gösterir. Bu işlemi bilgisayarın yapması araçlar/seçenekler/ yazım denetimi ve dilbilgisi menüsünden yazarken yazımı denetle menüsü aktif olmalıdır.
DİL : Üzerinde çalışılan belgenin hangi dil ile yazıldığını belirtmemizi sağlayan bir komuttur. Burada kullanılan dilimiz seçildikten sonra bütün imla kuralları, eş anlamlı kelime, heceleme gibi bir takım sözcüksel işlemler hep bu dilin sözlüğün göre yapılır.
SÖZCÜK SAYIMI : Üzerinde çalışılan belgenin içerisine toplam kaç kelime yazıldığını, kaç sayfadan oluştuğu, paragraf ve karakter sayısının kaç olduğu gibi bir takım istatistiksel bilgiler verir.
OTOMATİK ÖZET: Bu sadece ingilizce metinlerde yapılır.
DEĞİŞİKLİKLERİ İZLE:Word belgesi üzerinde yapılmış olan değişiklikleri görmemizi sağlar.
OTOMATİK DÜZELT : Yazılan yazı üzerinde otomatik düzeltmelerin yapılmasını sağlamak üzere bazı tanımları kullanılması sağlar.
BELGEYİ KORU : Belgenin istemediğimiz kişilere karşı korunmasını sağlayan komuttur. Belge değişikliklere, notlara veya formalara karşı ve istenirse şifre ile korunabilir.
DÜZELTMELER : Belge üzerinde yapılan değişikliklerin takip edilmesini sağlayan bir komuttur.
MAKRO : Word ortamında çok sık yapılan işlemin daha otomatikleşmesini sağlar.Bu işlemi makrolar sayesinde yaparız.
ÖZELLEŞTİR : Word üzerinde kullanıcı ihtiyaçarına göre menüleri ve tuş kombinasyonlarını düzenlemesini sağlar.
SEÇENEKLER : Word üzerinde yer alan bir takım ayarların değiştirilmesini sağlar.

Hiç yorum yok: